Forum Klasowe rocznika '92 z ZST-E w Kaliszu
Instalacja
Pobieramy najnowszą wersję Mumble (1.2.3 stable) stąd: http://mumble.sourceforge.net/
Screeny poszczególnych etapów instalacji: http://picasaweb.google.pl/115719337956 … directlink
Dlaczego Mumble?
niewielkie opóźnienia (niższe w porównaniu z Ventrilo i TeamSpeakiem)
bardzo dobra jakość dźwięku
dostępność na wszystkie liczące się systemy operacyjne
projekt open source
Ważne!
Ustaw mówienie na przycisk, a nie aktywację głosową
1
Wybierz: Opcje > Konfiguracja. Zaznacz na dole okna „Zaawansowane”. Ustaw w pierwszej zakładce (Wejście audio) w polu „Transmisja” sposób transmisji głosu na „Aktywacja przyciskiem”. Przejdź do zakładki „Skróty” (po lewej). Kliknij na dole „Dodaj”. Najedź u góry na „Nieprzypisana”, kliknij myszą i z menu wyboru wybierz „Aktywacja przyciskiem”. Teraz kliknij myszą w kolumnie „Skrót” i naciśnij klawisz, który ma uaktywniać rozmowę (polecany lewy CTRL, CTRL z ALT-em lub tylda). Kliknij na dole okna „OK”.
Wejście na kanał
2
Po połączeniu z serwerem w górnym menu wybierz: Własne > Zarejestruj.
Na kanał nie ma hasła — daj znać Radzie, że czekasz na zaakceptowanie na Mumble, dopiero wtedy będziesz mieć dostęp do kanału.
Certyfikat
3
Jeśli masz zamiar korzystać z Mumble z wielu komputerów lub na wypadek reinstalacji systemu wyeksportuj swój certyfikat, żeby móc się logować na swój nick: Opcje > Kreator certyfikatów > Eksportuj obecny certyfikat. Po kliknięciu w „Zapisz jako...” wybierz Pulpit lub inną lokalizację i wpisz dowolną nazwę pliku np. nazwę Twojego konta. „Zakończ” spowoduje wyeksportowanie certyfikatu do żądanej lokalizacji. Następnie w każdej kolejnej instalacji Mumble w Kreatorze certyfikatów musisz przywrócić wyeksportowany certyfikat, a następnie połączyć się z serwerem na swój nick.
----------------------------------------------------
Wyglada tragicznie ale ma duzo plusow.
ja siedze czesto na kanale hellground wiec tam wbijac jak cos
Ciekawa sprawa. Muszę to jutro wyprobować... Może się nawet zdadamy. A odnośnie MineCraft'a postawimy sobie serw teraz, czy czekamy do pomatury...?
ja to widziałem, ja to widziałem xD oczywiście ściągam ten programik i próbujemy
muszę Cię zawieść Toby, ale nie będzie tych studentek co ostatnio już miały być ;/
inwigiluje nową studentkę, tym razem nie z kosmetologi ale z zarządzania oraz taką jedną jeszcze z UAM co lata na pedagogikę z arteterapią 3 ROK, czaisz to 3 ROK, 22 lata xD ale z tamtymi się kumpluje ;P
Ostatnio edytowany przez MrParker (26.04.2012 19:05:07)
yhym ;p nie ukrywam ze jakas studentka by sie przydala. ale zbytnio nie mam ochoty sie nigdzie ruszac teraz... ew po maturze heheh
Zgada się. teraz to matura (czyt. MineCraft) hehe
po maturze to wiecie co do pracy się idzie mnie wołają już do 3 robót i muszę się zdecydować, a chce zarobić na ładną beemke
czyt. BMW tak żeby ze 170 km miała pod machą albo golfa vr6, bo byłem na Rosso dziś i złapałem bakcyla a technik to już bajka jak się zachce to pójdę, ale wiem, że mam go w pupie, wolę w tym dniu zarobić. Dziś była dobra akcja bo zioma na ścigaczu ściągała policja lizakiem, a on motor na jedno koło i policjantowi fakasa pokazał xD
Biorę swoją walizę, 50m kabla ethernet i moge jechać do Reich'u naprawiać laptopy. A wieczorkami bron po .35 EUR i majnkrafcik.
Zbieram ekipę jakoś tak w maju i robimy nalot na LMR w sprawie pracy...
Jak bedziemy sie wybierac, to zaloze oddzielny temat, gdzie znajdziecie szczegolowe informacje. Zagladajcie tu czasem...